Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ. Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνο και ίσως παραπάνω, γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε φτιάξει κάποια ποσότητα για ώρα ανάγκης.
Συνταγή:
1 lt παρθένο ελαιόλαδο
15 καυτερές πιπεριές τσίλι αποξηραμένες
2 ξύλα κανέλα
7 άνθη κανέλας
1 πρέζα μαραθόσπορο
1 πρέζα μπαχάρι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
6 γαρύφαλλα
4 κεδρόμηλα
1 πρέζα σπόρους άγριο κύμινο
1 μοσχοκάρυδο
5 με 6 κάρδαμα
λίγο τριμμένο τζίντζερ
2 με 3 κλαράκια θυμάρι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 ματσάκι βασιλικό
1 μικρό ματσάκι φασκόμηλο
1 ματσάκι λεβάντα
Χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) στο γουδί και τα βάζουμε σε ένα βάζο όπου ρίχνουμε τελικά και το λάδι. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα περίπου ανακινώντας το καθημερινά.
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μίγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Όταν περάσει ο μήνας σουρώνουμε το μίγμα με ένα τουλπάνι, στύβοντας καλά, κρατάμε το λάδι και πετάμε τα υπόλοιπα. Το λάδι το βάζουμε σε καθαρό σκούρο μπουκάλι με μια ετικέτα «λάδι για μυϊκούς πόνους» και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
11 σχόλια:
Μαρία αυτό το λάδι πιστεύω πως θα είναι βάλσαμο, αν κρίνω από τα υλικά
έχει όλα τα καλά
κάπου είχα διαβάσει πως τα πιπέρια είναι ό,τι πρέπει για αυτούς τους πόνους καθώς και η κανέλλα
θα ξεκινήσω άμεσα να τα μαζέψω όλα και να το φτιάξω
πρέπει να κάνω εξόρμηση στην Ευριπίδου
όλα τα βότανα όπως θυμάρι, λεβάντα κλπ να είναι αποξηραμένα?
Γεια σου sadigi, είναι όντως βάλσαμο! Τα βότανα θυμάρι, λεβάντα και τα υπόλοιπα τα έβαλα φρέσκα αφού δεν έχουν πολύ υγρασία μέσα τους, αλλά μπορείς να τα βάλεις και αποξηραμένα, οι πιπεριές όμως πρέπει να είναι αποξηραμένες.
Μαρία σ'ευχαριστώ και πάλι
ανυπομονώ να το φτιάξω
γεια σου μαρια,ΑΝ δεν κανω λαθος,καναμε μαζι ται τσι στον σπυρο...μου ειχες χαρισει και ενα μπουκαλι με φανταστικη κομπουχα...θα παρακολουθω το blog anyway.
γεια σου, έκανα ται τσι με τον Σπύρο αλλα είχα δώσει σε πολλους κομπούχα, δεν καταλαβα ποιος είσαι.
Καλημέρα Μαρία. Πολύ ωραίο το λαδάκι σου... Θα κάνει πράγματι καλή δουλειά. Ήθελα να σε ρωτήσω, αν μπορώ αντί για ελαιόλαδο να βάλω αμυγδαλέλαιο ή σταφυλοκουκουτσέλαιο. Θα κάνει την ίδια δουλειά?
Γεια σου Μάιρα το το ελαιόλαδο είναι το ιδανικότερο λάδι για αυτές τις περιπτώσεις. Για πιο λόγο θέλεις να βάλεις κάποιο άλλο? Τα υπόλοιπα λάδια δεν έχουν την ίδια διάρκεια ζωής όπως το ελαιόλαδο.
εκανα αυτη τη ποικιλια κι ηπια και τρια τσιπουρακια ,αντε καλο χειμωνα
καλημέρα!
τα κεδρόμηλα είναι το ίδιο με τα κεδροκούκουτσα?
Γεια σου Αθηνά,
ναι το ίδιο είναι.
Αντι σε γουδι μπορουμε να χτυπησουμε τα υλικα σε μπλεντερακι??
φωτοβολταικα προσφορα
Δημοσίευση σχολίου