19 Οκτ 2013

Φωτογραφίες απο την Οικογιορτή Χαλκίδας 2013

                                                                                 Ελιξήρια απο Άγρια Βότανα!!!
 Κυνόροδο!!! Υπερτροφή!

Πλούσιο σε βιτ. C, για υγείες δέρμα και αρθρώσεις!
Τα κυνόροδα είναι πολύτιμη πηγή βιταμίνης C περιέχουν ακόμα βιταμίνες Α, Β1, Β2, B3, Ε, D, Κ και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, καροτενοειδή, κιτρικά άλατα, κιτρικό οξύ, μηλικό οξύ, νιασίνη, οργανικά οξέα, φώσφορο, ταννίνη κα.
Με αποτέλεσμα το σιρόπι να είναι ένα πολύ θρεπτικό ποτό για μικρά παιδιά αλλά και για μεγάλους. Είναι τονωτικό, αντιαιμορραγικό, έχει διουρητικές, αντιοξειδωτικες, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι καλό σε κρυολογήματα και βήχα, λόγο της μεγάλης ποσότητας σε βιταμίνη C και στις αντιβιοτικές του ιδιότητες. Ακόμα η βιταμίνη C βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και διατηρεί τα οστά, τους ιστούς και τα δόντια σε καλή κατάσταση. Ακόμα βοηθάει σε πολλές καρδιακές ασθένειες.
Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθάνε σε μυϊκούς πόνους και πόνους αρθρίτιδας. Σύμφωνα με μελέτες ρευματολογίας τα κυνόροδα έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον πόνο σε ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδες μετά από τρεις βδομάδες θεραπείας.
Συμβάλει στην αναγέννηση του δέρματος και στην διατήρηση και στο σχηματισμό του υγιούς κολλαγόνου λόγο των πολύτιμων συστατικών του. Ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία και τα τοιχώματα των κυττάρων
Είναι ασφαλές στη μακροχρόνια θεραπεία χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.Δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού σε θέματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: