22 Ιαν 2013

Τριαντάφυλλο



Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου είναι μαγευτικό! Παράγεται με απόσταξη από τα πέταλα των  ανθών του. Πάρα πολύ μεγάλη ποσότητα από πέταλα χρειάζονται για να πάρουμε μια σταγόνα, για αυτό και αυτό το αιθέριο έλαιο είναι πανάκριβο. Όταν έρθει η άνοιξη κάνω απόσταξη, με τον μικρό αποστακτήρα που διαθέτω, τα πέταλα των άγριων  τριανταφυλλιών. Αλλά δυστυχώς, δεν βγάζω ούτε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο. Αμείβομαι όμως με το καταπληκτικό, μυρωδάτο, βιολογικό ροδόνερο, το οποίο το χρησιμοποιώ στις κρέμες και σε σκευάσματα που παράγω! Τα ροδόνερα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το αγνό νεράκι, και συνήθως  περιέχουν συνθετικό άρωμα τριαντάφυλλου αναμειγμένο με κακής ποιότητας αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου.

Το αιθέριο έλαιο είναι αντισηπτικό, αφροδισιακό, στυπτικό και δρα κατά της κατάθλιψης, της αϋπνίας και του άγχους. Βοηθάει σε πολλά γυναικεία προβλήματα, όπως εμμηνόπαυση, αμηνόρροια, ακόμα και στον τοκετό! Είναι καταπληκτικό για το δέρμα, αναγεννά τους ιστούς και απαλύνει τις ρυτίδες. 

Απαγορεύεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, παρά μονάχα τον τελευταίο μήνα, για να βοηθήσει στον τοκετό.

4 σχόλια:

Ρούλα είπε...

Γειά σου Μαρία,
έχω φτιάξει κι εγώ αυτό το υπέροχο αρωματικό νεράκι, με το οποίο έφτιαξα φοβερές κρέμες προσώπου! Μερικές φορές μετά το μπάνιο το ψέκαζα στο σώμα μου και αισθανόμουν μεγάλη αναζωογόνηση! Εδώ που μενω τώρα έχει πάρα πολλά φυτά rosa canina, μόνο που τα πολύτιμα πεταλάκια της είναι πολύ μικρά. Απελπίζεσαι για να μαζέψεις μια χούφτα, όμως είναι θαυματουργή!
Πολλά φιλιά

Unknown είπε...

Καλημερα.. Πως μπορω να παρω το "νερακι" απο τα πεταλα του τριανταφυλλου?

φωτοβολταικα τιμες

Maria's handmade είπε...

Γεια σου Ρούλα χαίρομαι πολύ που το έχεις φτιάξει και εσυ!

Δέσποινα για να φτιάξεις το νεράκι θα πρεπει να εχεις αποστακτήρα.
Απο την αποσταξη του βοτανου με ατμο θα πέρεις το αιθεριο ελαιο και το υδροδιάλυμα ή ανθονερο το οποίο θα βρισκεται κατω απο το αιθεριο ελαιο.

Unknown είπε...

Ωραια, σ'ευχαριστω πολυ!