20 Ιουν 2011

Aνθοϊάματα Bach

Τα ανθοϊάματα Bach, είναι ιάματα τα οποία προέρχονται από διάφορα άνθη. Τα άνθη στέκονται στον ήλιο ή βράζονται , κάποια ώρα, μέσα σε ένα μπολ με νερό πηγής. Κρατάμε το νεράκι, το οποίο έχει πάρει την ενέργεια και τη όλη δύναμη του φυτού, και συντηρείται με οινόπνευμα. Η τελική μορφή του ανθοϊάματος δεν περιέχει καμία φυσική ή χημική ουσία σε μοριακή μορφή παρά μόνο την ενέργεια του κάθε φυτού. Τα ανθοϊάματα είναι τελείως ασφαλή και ακίνδυνα και μπορούν να τα πάρουν μέχρι και νεογέννητα παιδιά, έγγειες γυναίκες, ηλικιωμένοι.  Δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια, ακόμα και σε υπερδοσολογία.

Τα ανθοϊάματα, θεραπεύουν  κυρίως την ψυχή και το νου, από όπου ξεκινάνε όλα τα προβλήματα και  οι αρρώστιες του ανθρώπου. 
Τα ανθοϊάματα, σε γενικές γραμμές,  μπορούν να απαλύνουν και να θεραπεύσουν  φόβους, τρόμους, σοκ έκτακτης ανάγκης, ανασφάλειες, απογοητεύσεις, μελαγχολία, κατάθλιψη, αναποφασιστικότητα, στρες, σωματική κούραση, απαισιοδοξία, απώλεια αυτοπεποίθησης, ζήλια, κακία, πικρία,  αίσθημα κατωτερότητας, εποχικότητα, αυτοκαταπίεση, εγωκεντρισμός, φλυαρία, μεγάλη ανησυχία για όλους, αυταρχισμός, απομόνωση, κα.

Αποτελεσματικό είναι το ανθοΐαμα Walnut, για τα δοντάκια των παιδιών, το οποίο το έχω δώσει στον γιο μου που είναι τώρα 14 μηνών, και έχω δει διαφορά στην συμπεριφορά του. Συγκεκριμένα είναι πολύ ωφέλιμο και ηρεμεί μωράκια, τα οποία είναι πολύ ανήσυχα, ξυπνούν την νύχτα  πολύ συχνά,  και την εποχή που βγάζουν δοντάκια. Το Walnut, βοηθάει πολύ στις μεταβατικές καταστάσεις, π.χ. σε νεογέννητο το οποίο ζει την πρώτη μέρα του, και τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Επίσης, υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο ανθοΐαμα το οποίο είναι ανθοΐαμα διάσωσης, το Rescue Remedy.  Χρησιμοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σοκ από ένα ατύχημα, ένα σοβαρό κίνδυνο. Είναι ένα ίαμα το οποίο είναι πολύ καλό να υπάρχει πάντα μαζί μας, στην τσάντα μας και να το προσθέσουμε και στο Οικιακό μας Φαρμακείο.

Η δοσολογία για το Rescue Remedy, είναι 4 σταγόνες διαλυμένες σε νερό  ή αυτούσιες, κατευθείαν στο στόμα. Η δοσολογία για όλα τα ανθοϊάματα, εκτός του Rescue Remedy, είναι 2 σταγόνες, ημερησίως, διαλυμένες σε  λίγο νερό  ή αυτούσιες. Είναι πιο αποτελεσματικά, τα ανθοϊάματα να πίνονται συνέχεια καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Οπότε, τις 2 σταγόνες θα μπορούσαμε να τις διαλύσουμε σε ένα μπουκάλι με νερό και να το πίνουμε σιγά-σιγά όλη την ημέρα.
Τα ανθοϊάματα Bach, Βρίσκονται σε πολλά φαρμακεία με Ομοιοπαθητικά φάρμακα.


Βιβλιογραφία
Ανθοϊάματα – Μαρίνα Αγγελή

1 σχόλιο:

InfoNews είπε...

υπαρχει πουθενα καμια συνταγη ? μονο νερο και οινοπνευμα? σε τι μερη αν επιτρεπεται εχς τοσα πολλα ομορφα λουλουδια στο περιγυρω μου !