28 Μαρ 2011

Φυσικός Καθαρισμός σπιτιού

Μπορούμε να καθαρίζουμε το σπίτι μας πολύ εύκολα και απλά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τα επικίνδυνα για την υγεία μας χημικά που πωλούνται σε κάθε σουπερ μάρκετ.  Σίγουρα όλοι μας θα έχουμε ακούσει για τον καθαρισμό του σπιτιού με σόδα και ξύδι, δύο απαραίτητα συστατικά, τα οποία λευκαίνουν, απολυμαίνουν και καθαρίζουν σε βάθος! Όμως η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι  κάτι το εξαιρετικό μια και τα βότανα προσφέρουν αντιμικροβιακή, αντιμηκυτιακή, αντιβακτηριδιακή δράση, όπως είναι το θυμάρι, λεμόνι, δενδρολίβανο και άλλα πολλά. Όλα αυτά είναι φθηνά αιθέρια έλαια, γιατί  μια μικρή ποσότητα από αυτά τα βότανα βγάζει ικανοποιητικό αιθέριο έλαιο. Επομένως με λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο λεμόνι μπορούμε να καθαρίσουμε ολόκληρο το σπίτι!

Αν μπορέσουμε να αποφύγουμε τα  χημικά καθαριστικά θα ζώσαμε πολλές παιδικές ζωές, αφού τα παιδιά είναι πρώτα σε ατυχήματα. Δυστυχώς κάθε χρόνο χάνουμε από ατυχήματα πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα ατυχήματα μόνο στην Ευρώπη είναι 2000 κάθε χρόνο περίπου. Ο αριθμός αυτός είναι αρκετά  τρομαχτικός . Όλα τα καθαριστικά είναι δηλητηριώδη για μικρά παιδιά και κατοικίδια. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως τα χημικά περνάνε ακόμα και στο μητρικό γάλα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα βρέφη από διάφορες διαταραχές. Η συνεχής χρήση των χημικών που υπάρχουν στα καθαριστικά μπορεί να προκαλέσουν στα παιδιά λευχαιμία και καρκίνο στον εγκέφαλο.

Χρησιμοποιώντας τα δικά μας φυσικά καθαριστικά έχουμε πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

1.    Γλυτώνουμε από περιττά έξοδα
2.    Κερδίζουμε χρόνο που δεν πάμε στο σουπερ μάρκετ
3.    Κάνουμε καλό στην υγεία μας, στην υγεία της οικογένειας μας και φυσικά και στο περιβάλλον
4.    Σώζουμε τα παιδιά μας από πιθανό ατύχημα
5.    Αρωματίζουμε υπέροχα το σπίτι
6.    Απωθούμε ενοχλητικά έντομα
7.    Φτιάχνουμε κάτι με τα χέρια μας και χαιρόμαστε για την δημιουργία μας

Τα καθαριστικά που μπορούμε να φτιάξουμε είναι το υγρό σαπούνι ή στερεό για τα πιάτα, τα ρούχα, αλισίβα για τα ρούχα, καθαριστικό για χαλιά,  καθαριστικά για το μπάνιο, για την κουζίνα, προστατευτικά-καθαριστικά επίπλων, μετάλλων και  αρωματικά σπιτιού.

3 σχόλια:

SpIrToKoYto είπε...

μπράβο κοπελάρα μου...
και νόμιζα οτι είμαι από τις λίγες που με λένε μουρλή επειδή έχω καταργήσει τα viacal και λοιπά συναφή...
ξύδι και πάλι ξύδι...και σόδα και οικολογικό πανάκι για τα τζάμια χωρίς δηλητήρια...
όσο για αρώματα σπιτιού,πάει η κανέλα,τα γαρύφαλα και το μοσχοκάρυδο σύννεφο...
για πες για το έλαιο λεμονιού...για πες...
καλή σου εβδομάδα...-:))

Ειρηνη Σ είπε...

εχεις πολυ δικιο
εκτως των αλλων σωζουμε και αυτους που εχουν αλλεργια στα χειμικα

Maria's handmade είπε...

Καλή σας εβδομάδα και σε σας, SpIrToKoYto και Ειρήνη!