27 Ιαν 2011

Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα «Από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά»

«Από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά», www.peliti.gr
Γεια σας,
Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τα προϊόντα που φτιάχνω και αποφάσισα να τα ανταλλάξω με τα δικά σας προϊόντα και συγκεκριμένα με τρόφιμα από παραγωγούς, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά κα. Αν έχετε να προσφέρετε κάτι που δεν αναφέρω, μη διστασετε να με ρωτήσετε.
Επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο  ή στο email αν σας ενδιαφέρει η πρόταση μου. Τα προϊόντα μου μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ.

Πρώτο το Πελίτι δημιούργησε ένα Πανελλαδικό Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Xρήματα όπου οποιοσδήποτε έχει κάτι να προσφέρει μπορεί να γραφτεί στο δίκτυο για να μπορεί επικοινωνήσει μαζί του ο ενδιαφερόμενος. Πληροφορίες για το Δίκτυο μπορείτε να δείτε εδώ,
Αρχικά έχει ένα κείμενο  για την περιγραφή του δικτύου και μετά μια λίστα με τον κόσμο που προσφέρουν και ζητάνε αγαθά, η λίστα αυτή είναι ανά νομό, αρχικά από τον νομό Έβρου και πηγαίνει προς νότια. Τέλος έχει την αίτηση που θα κάνετε αν θέλετε να συμμετέχετε. Μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς προσφέροντας από την φύλαξη ενός μωρού έως το χτίσιμο ενός σπιτιού. Τα άτομα που συμμετέχουν στο δίκτυο είναι απλά άτομα και όχι μελή του Πελίτι.

Είναι υπέροχο να κάνουμε συναλλαγές χωρίς χρήματα και να χρησιμοποιούμε μόνο προϊόντα τοπικά.  Σύμφωνα με το Πελίτι « Είμαστε σημαντικοί ακόμα και όταν δεν έχουμε χρήματα. Η κινητήρια δύναμη της γης είναι η αγάπη.»
Άλλα τέτοια δίκτυα υπάρχουν και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες! Όταν τα οικονομικά συστήματα πηγαίνουν προς κατάρρευση είναι καιρός να αλλάξουμε το μοντέλο της κοινωνίας. Δείτε στο παρακάτω ντοκιμαντέρ ένα χωριό το οποίο εφαρμόζει την ανταλλαγή αγαθών και ζούνε απλά και όμορφα κοντά στην φύση, κάνοντας πάντα αυτό που πραγματικά θέλουν. Το ντοκιμαντέρ λέγετε Φόρος τιμής στην Καταλονία II - ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός.
 
Επισης δημιουργήθηκε και το Δικτυακό Χαριστικό - Ανταλλακτικό Παζάρι απο τον Ηλιοχώρο για όλους εμας! 

Τελευταία ανανέωση 7/2/2011 

Δεν υπάρχουν σχόλια: