Ξύδι Κομπούχας
Φτιάχνουμε την κυρίως συνταγή της κομπούχας με την μόνη διαφορά ότι αφήνουμε την ζύμωση να συνεχιστεί από 3 εβδομάδες έως 1,5 μήνα (ανάλογα με τη ζέστη που κάνει). Μετά παίρνουμε ένα ωραιότατο ξύδι το οποίο μπορούμε να το αρωματίσουμε με διάφορα ξερά ή φρέσκα βότανα (όπως κανέλα, γαρίφαλο, κάρδαμο! Και άλλα) και να το βάζουμε στις σαλάτες μας! Είναι πολύ υγιεινό!
Κομπούχα με Βύσσινο (για 2 λίτρα τσάι)
1. Φτιάχνουμε την κυρίως συνταγή της κομπούχας με 6 κουταλάκια από μαύρο ή πράσινο τσάι ή και τα δυο.
2. Γεμίζουμε με βυσσινάδα το 1/6 ή περισσότερο το βάζο ζύμωσης και προσθέτουμε το τσάι κομπούχας μέχρι να γεμίσει το βάζο κατά 2/3 του.
3. Βάζουμε τη καλλιέργεια κομπούχας και 400 ml ποτού της προηγούμενης φοράς.
4. Βάζουμε το τουλπάνι πάνω στο βάζο και ένα λαστιχάκι και το αφήνουμε σε ζεστό σκοτεινό μέρος.
5. Θα παρατηρήσουμε ότι με την βυσσινάδα γίνεται πιο έντονη η ζύμωση.
6. Το ποτό κομπούχας με βύσσινο γίνεται λίγο πιο γρήγορα και παράγει πολύ αέριο.
2 σχόλια:
Καλλύτερα η γευση να μπει κατα την εμφιαλωση...
για να μην γινει η ζυμωση μαζι με το μανιταρι και την βυσσιναδα..
εχω διαβασει οτι δεν ειναι οτι καλλυτερο και μπορει να μολυνθει ή να βλαψει το μανιταρι οτιδηποτε αλλο εκτοσ απο το τσαι...
εγω συνηθως κατα την εμφιαλωση βαζω ότι χυμο θελω στο μπουκαλι και το αφηνω 3 ημερεσ εκτοσ ψυγειου να γινει δευτερη ζυμωση.
Αα η κομπουχα με βυσσινο πρεπει να ναι πολυ ωραια!
φωτοβολταικα
Δημοσίευση σχολίου