25 Μαΐ 2007

Σαπούνι κατά της τριχόπτωσης

Λάδια
Κερί μέλισσας 66 γρ.
Καστορέλαιο 179 γρ
Βουτυροκακάο 255 γρ
Λάδι καρύδας 740 γρ
Ελαιόλαδο (μoύργα) 40 γρ
Δαφνέλαιο 811 γρ
Σουσαμέλαιο 647 γρ
Ηλιέλαιο 430 γρ
Αλισίβα & νερό
420 γρ ΝαΟΗ
1036 γρ νερό αποσταγμένο
202 γρ χυμός λεμονιού
2 κουταλιές ζάχαρη*
Πρόσθετα
Δαφνέλαιο 50 γρ
Πολύ λεπτή σκόνη απο Τσουκνίδα, χαμομήλι, φασκόμηλο και θυμάρι
Λίγη τριμμένη βρώμη
100 σταγόνες αιθέριο έλαιο δάφνη


Σχόλια

Το σαπούνι αυτό μπορεί να γίνει με την κρύα μέθοδο. Πριν ξεκινήσετε διαβάστε αυτό. Το χρώμα του έγινε πράσινο σκούρο, αλλά πιστεύω πως σε κανένα μηνα θα αλλάξει!

Τα πρόσθετα μπαίνουν οταν το σαπούνι εχει γίνει κατα 80%. Οταν δηλαδή είναι πια έτοιμο να μπεί σε καλούπια, τότε μπαίνουν τα πρόσθετα, ωστε να μην χασουν τα συστατικά τους.

Περιέχει βότανα τα οποία κάνουν καλό στο μαλλί και το δυναμώνουν ωστε να μην πέφτει. Είναι και κατα της πιτυρίδας.

*Την ζάχαρη πρέπει να την ανακατέψουμε με ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί τελείως και μετα να προσθέσουμε το ΝαΟΗ, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Πρόσθεσα ζάχαρη για να γίνει πιο λαμπερό το χρώμα και να κάνει περισσότερο αφρό.

Τώρα εχει PH 10, αλλά σε λίγους μήνες θα πέσει και θα είναι ετοιμο για χρήση.



Τελευταία ανανέωση 23/2/2011

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη... πού έχεις χαθεί εσύ; Σε λίγους μήνες που θα έχει πέσει το ph για στείλε κανά μήνυμα γιατί σιγά και μην το φτιάξω μόνη μου... ΣΣσσσσματς!

Μαρία είπε...

Καλώς την Κατερίνα!Χαθηκα ναι... φτιαχνοντας σαπούνια... ! Τα λεμε, φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

είμαι συχνός επισκέπτης του site αλλά έχω πρόβλημα με την τριχόπτωση. Λες να δοκιμάσω αυτό που προτείνεις; Και αν μου πέσουν οι λίγες τρίχες που έχω στην κεφαλή;

Μαρία είπε...

Καλημέρα,
αυτό που προτείνω είναι απόλυτα φυσικό και τρέφει το μαλλί. Είναι δοκιμασμένο εδω και πολύ καιρό απο πολύ κοσμο. Αν θέλεις στείλε μου ε-μαιλ.

Ανώνυμος είπε...

γεια σου!πολυ ενδιαφερον το σαπουνι κατα της τριχοπτωσης αλλα επειδη δεν χρησιμοποιω σαπουνι στα μαλλια μου μπορω να προσθεσω τα λαδια σε σαμπουαν ή καλυτερα να φτιαξω σαμπουαν;φιλια!

Μαρία είπε...

Καλημέρα,

Γιατί δεν χρησιμοποιείς σαπούνι στο μαλλί??? Το ξέρεις ότι δεν έχει σχέση με του εμπορίου? Κάνει πλούσιο αφρό όπως ένα σαμπουάν! Εγώ έχω μαλλί ως τη μέση και χρησιμοποιώ μόνο τα δικά μου σαπούνια και χωρίς μαλακτικό στο τέλος!

Αν τελικά δεν χρησιμοποιείς σαπούνι στο μαλλί, μπορείς αυτό το σαπούνι να το λιώσεις με λίγο νεράκι και να το κάνεις σαμπουάν. Αν προσθέσεις σε έτοιμο σαμπουάν τα παραπάνω λάδια δεν νομίζω ότι θα πετύχει, θα σου λαδώνει το μαλλί γιατί θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες.

Μια καλή θεραπεία για το μαλλί είναι πριν λουστείς μπορείς να βάλεις δαφνέλαιο στις ρίζες και να το αφήσεις 1-2 ώρες. Όσο περισσότερο το αφήσεις τόσο καλύτερα, ακόμα και 1 μέρα! Και μετά λούζεσαι κάνοντας 2 ή 3 χέρια μέχρι να φύγει τελείως το λάδι.

Isida είπε...

Καλημέρα!
Αυτό που με προβληματίζει σε αυτή τη συνταγή είναι αν κατά το λούσιμο θα μείνουν υπολείματα από τα βότανα και τη βρώμη στο κεφάλι.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας!ειναι η πρωτη φορα που μπενω στο site αυτο!θελω να φτιαξω σαπουνι και ειναι η πρωτη φορα..μηπως υπαρχει καμια συνταγη καπως πιο ευκολη για τη πρωτη μου αποπειρα?

Maria's handmade είπε...

Γεια σου Ίσιδα, τώρα είδα την ερώτηση σου. Δεν μένει κανένα υπόλειμμα απο τα βότανα και την βρώμη! Αρκεί τα βότανα να τα έχεις κάνει μια πολύ ψιλή σκόνη σαν πούδρα, η βρώμη και χοντροκομμένη να είναι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Maria's handmade είπε...

Γεια σου και σε σένα που δεν μου έγραψες το όνομα σου!
Όσοι θέλουν να φτιάξουν σαπούνι για πρώτη φορά, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουν άλλο υγρό, εκτός του νερού για να εξοικειωθούν με τα υλικά και αργότερα να πάνε στα πιο βαθιά.
Γι 'αυτό προτείνω μια απλή συνταγή για αρχάριους στη σελίδα Άσπρο άοσμο σαπούνι - Απλή συνταγή για αρχάριους - http://fysikaproionta.blogspot.com/2006/12/blog-post_2200.html

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, εδώ και λίγες μέρες έχω ανακαλύψει το μπλογκ σου , ψάχνοντας περί σαπουνιών στο νετ. Είναι καταπληκτικό , μπράβο σου. Θέλω να ρωτήσω που μπορούμε να βρούμε τα υλικά που περιγράφεις?

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!να φτιαξω μονη μου αλισιβα?η να ζητησω σε φαρμακειο καυστικο νατριο?(πρωτη αποπειρα)exv provlima me to kwdiko moy giayto h anwnymia.ton eftiaxa lathos malllon

Angel είπε...

Καλησπέρα, πολύ ενδιαφέρων το blog συγχαρητηρια. είμαι καινούρια στο χώρο του σαπουνιού και βρίσκω τις συνταγές σου καταπληκτικές. θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ που θα μπορούσα να βρω τα παραπάνω υλικά

kostas είπε...

kalh xronia kai kales douleies

Maria's handmade είπε...

καλή χρονιά και σε σενα Κώστα!

Orlandi είπε...

Kalispera kai apo mena!!! eimai polu xaroumenh pou se vrika Maria!! to blog sou exei megalo endiaferon, h aderfh mou ftiaxnei hdh sto spiti ths sapounia opote tha ths susthsw na mpei edw na parei plhrofories kai apo sena! Oso gia mena twra thelw na ksekinhsw kai oxi mono me sapounia mias kai o antras mou einai enantia se xhmika paraskeuasmata kai panta mou arese kai mena na ftiaxnw oso to dunaton me fusika ulika otidhpote xrhsimopoioume sto spiti mas. Suntoma tha fugoume apo thn athina na meinoume se spiti opou tha xrhsimopoioume mono hliakh kai aiolikh energeia kathws kai susthma gia sullogh broxinou nerou. Opote tha xreiastw apoluta kathe gnwsh sou kai plhroforia gia na mporesw kai egw na dhmiourgw kai na mhn epivarunw to perivallon! mpravo sugxarhthria!

Maria's handmade είπε...

Να ΄σαι καλά, πολύ χαίρομαι και εγω που υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το περιβάλλον! Καλή σαπωνοποίηση λοιπόν και οτι χρειαστις, εδω ειμαι!

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα Μαρία ονομάζομαι Ελενα θέλω να φτιάξω και εγω σαπούνι για λούσιμο,είμαι κομμώτρια και με ενδιαφέρει κυρίως να είναι φυτικό,ξέρεις να μου πεις αν το υδροξείδιο του Νατρίου δεν είναι καρκινογόνο?αν ναι τότε μπορώ να φτιάξω με φυτική γλυκερίνη η κάποιο άλλο συστατικό φυτικό και τι ph πρέπει να είναι μετά απο πόσες μέρες είναι κατάλληλο για τα μαλλι
άν πρέπει να είναι ουδέτερο ?
αναφέρεις κάτι για σκληρό για το κερί μέλισσας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κυριακη είπε...

Καλημέρα χρονια πολλά και συγχαρητήρια για το μπλογκ. θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. γνωριζω οτι για την παρασκευη σαπουνιου τα ελαια πρεπει να ειναι βιολογικα ωστε και το σαπουνι να ειναι καλης ποιοτητας. Επειδη θελω να φτιαξω το σαπουνι αλλα οι τιμες που βρισκω στα βιολογικα ειναι απαγορευτικες για εμενα θα εχει μεγαλη διαφορα αν βαλω σισαμελαιο και ηλιελαιο απο αυτα του σουπερ μαρκετ; τελος διαβασα καπου οτι ο πολτος και ο χυμος απο την αγριοκρεμμυδα βοηθαει στην τριχοφυεια. μηπως ξερεις πως θα μπορουσα να τον χρησημοποισω η, ακομα καλυτερα, να τον ενσωματωσω στο σαπουνι αν φυσικα γινεται κατι τετοιο; Καλη χρονια σου ευχομαι.

Unknown είπε...

Φενετε πολυ ενδιαφερον! Θα κανω μια αποπειρα να το κανω ή αυτο ή το αλλο για τους αρχαριους! ;)

φωτοβολταικα προσφορα