18 Δεκ 2006

Φτιάξτο μόνος σου...!!!!

Γεια σας φίλοι μου,ανοίγω αυτό το θέμα γιατί με απασχολεί το τελευταίο διάστημα.

Τα χημικά έχουν μπει στην ζωή μας, και υπάρχουν μέσα στο σπίτι μας χωρίς να το γνωρίζουμε ή να το γνωρίζουμε και να μην δίνουμε σημασία. Καλό είναι να προσπαθήσουμε να τα περιορίσουμε όσο γίνεται, για να έχουμε καλύτερη υγεία, να αγαπάμε το περιβάλλον, ώστε να μην δημιουργούμε τοξικά απόβλητα.

Θέλουμε να γίνουν γρήγορα οι δουλειές μας χωρίς να κάνουμε μεγάλο κόπο, αντί να στύψουμε μια πορτοκαλάδα ανοίγουμε έναν έτοιμο χυμό, αντί να μαγειρέψουμε ανοίγουμε μια κονσέρβα . Αυτό όμως έχει ένα τίμημα, μαζί με την τροφή παίρνουμε και πολλά συντηρητικά, που σε μερικές τροφές ίσως δεν είναι επικίνδυνα, αλλά σε άλλες είναι. Όταν δίνουμε παίρνουμε, αυτή η σχέση του πάρε δώσε ισχύει παντού! Αν δεν δώσουμε και το πάρουμε έτοιμο δεν παίρνουμε τίποτα. Αν δεν κάνουμε τον κόπο να στύψουμε ένα χυμό δεν θα πάρουμε τα συστατικά του!

Χρησιμοποιούμε πολλά χημικά και τοξικά για τον καθαρισμό του σπιτιού, τα οποία νομίζουμε ότι καθαρίζουν αλλά πίσω από αυτά κρύβονται πολλοί κίνδυνοι για την υγεία μας και για το περιβάλλον. Γι’ αυτό λοιπόν συνιστώ να τα αποφεύγουμε αφού μπορούμε να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι τέλεια καθαριστικά με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας ή στο φαρμακείο!

Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας καλλυντικά, τα δικά μας σαπούνια και πολλά γιατροσόφια που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας. Αυτοί ήξεραν περισσότερα από εμάς γιατί βρισκόταν πιο κοντά στην φύση και όπως ξέρουμε η φύση γιατρεύει!

Παρακάτω θα αναφέρω κάποιες συνταγές που χρησιμοποιώ έγω και οι φίλοι μου! Κάνουν πολύ καλό γι αυτό και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.